GENEL DEĞERLENDİRME


HİSSELER, DEĞERLENDİRME VE KREDİ NOTU




HİSSE PERFORMANSI
Küresel ve ülke ekonomilerinin yavaşlayan koşulları altında güçlü ve dinamik yapısı ile yatırımcıların yanında olmaya devam eden İş Leasing, gerçekleştirdiği işlem hacmi ve karlılık ile 2015 yılında da sektördeki öncü şirketler arasında yer aldı.

2000 yılından bu yana halka açık olan ve %42,7’si BİST’da işlem gören İş Leasing, 2015 yılında günlük ortalama 1.237.592 adet işlem hacmiyle sektörünün önemli gösterge hisse senedi olmaya devam etti. Dinamik ve yetkin insan kaynağı, müşteri merkezli yaklaşımı, yüksek hizmet kalitesi, şeffaf yönetim anlayışı ve üst düzey kurumsal yönetim uygulamalarıyla müşterilerine en iyi hizmet deneyimini sunmaya devam eden İş Leasing, güçlü ve itibarlı bir kurum olarak sektördeki iddiasını sürdürmektedir.
KURUMSAL YÖNETİM
Adil, şeffaf ve tutarlı yönetim ilkelerini benimseyen ve paydaşları ile doğruluk, şeffaflık, adillik, hesap verebilirlik ve sorumluluk prensiplerine dayalı bir iletişim içinde olan İş Leasing, en iyi kurumsal yönetim uygulamalarını hayata geçirmekte ve sürekli geliştirmektedir. Kurumsal yönetim derecelendirmesi kapsamında SAHA Rating tarafından 2015 yılında 10 üzerinden 9,20 notu ile derecelendirilen İş Leasing, BİST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde ve Dünya Kurumsal Yönetim Endeksi’nde (WCGI) yer almaktadır
KREDİ DERECELENDİRME
Kurumsal yönetim ilkelerine bağlılık ve şeffaflık ilkesi gereği her yıl kredi notu yenilenen İş Leasing’in, Fitch Ratings tarafından 2015 yılı ulusal kredi notu AA+, yabancı para kredi notu BBB- olarak açıklanmıştır. Yatırım yapılabilir seviyedeki bu notlar ile Şirketimizin kredi güvenilirliği bağımsız olarak teyit edilmektedir.
Yabancı Para
Uzun Vadeli Kısa Vadeli Görünüm
BBB- F3 Durağan
Türk Lirası
Uzun Vadeli Kısa Vadeli Görünüm
BBB- F3 Durağan
Ulusal
Uzun Vadeli Kısa Vadeli Görünüm
AA+ (tur) Durağan 2