GENEL DEĞERLENDİRME


SEKTÖRDE İŞ LEASING

geri ileri



Green Star

Tabana yayılma stratejisi doğrultusunda hizmet ağını genişleten İş Leasing, 2014 yılında Şişli, Gebze, Denizli, Diyarbakır, Kayseri ve Ostim Ankara Şubelerini de faaliyete geçirerek, şube sayısını 16’ya çıkardı.


İş Leasing, 2014 yılında izlediği sürdürülebilir ve istikrarlı büyüme stratejisi ve uyguladığı risk ve portföy yönetimi politikaları ile iş hacmini, pazar payını ve karlılığını artırdı. Gösterdiği üstün performans ile pazardaki etkinliğini artıran İş Leasing’in başarısında müşterilerin ihtiyacına yönelik doğru finansal çözümlerin sunulması ve bu kapsamda finansal danışmanlık desteği verilmesi önemli bir faktör oldu.

İstikrarlı ve sürdürülebilir büyümeyi tabana yayılmış müşteri portföyü üzerinden sağlarken, etkin risk politikaları çerçevesinde portföy kalitesini koruma ilkesiyle hareket eden İş Leasing, 2014 yılını başarılı bir performansla tamamladı.

Hizmet ağını tabana yayılma stratejisi doğrultusunda genişleten İş Leasing, 2014 yılında Şişli, Gebze, Denizli, Diyarbakır, Kayseri ve Ostim Ankara Şubelerini de faaliyete geçirerek, şube sayısını 16’ya çıkardı. İş Leasing, belirlediği öncelikli alanlarda fon kaynakları yaratırken, her ölçekteki yatırımları destekledi, KOBİ’lere özel çözümleriyle ve sat-geri kirala konusundaki uygulamalarıyla öne çıktı. Gelişmekte olan OSB’lerle kurduğu işbirlikleri sayesinde, KOBİ’lerin mevcut yatırımlarını tekrar işletme sermayesine dönüştürebilecekleri çözümler geliştirdi. Satıcılarla geliştirdiği işbirliği ile İş ve inşaat makineleri ve üretim makine ve ekipmanları alanında ağırlığını arttırdı. Enerji yatırımları alanında ilerlemeyi sürdüren İş Leasing için, sektör genelinde de olduğu gibi, gıda, tekstil, sağlık, makine-kimya, imalat, turizm ve inşaat sektörleri ön plana çıkan sektörler oldu.

Tabana yayılmış çok sayıda müşterinin projelerini destekleyerek, işlem hacmini artıran İş Leasing, özellikle ekonominin temel taşı olan KOBİ’lerin yanında çözüm ortağı olarak yer almanın ve onlarla birlikte büyümeye devam etmenin getirdiği başarıyla istikrarlı büyüme yolunda ilerlemeyi sürdürdü.

Green Star İş Leasing İşlem Hacmi (milyon USD)
2014
728
2013
489
2012
294
2011
398
2010
285