GENEL DEĞERLENDİRME


HİSSELER, DEĞERLENDİRME VE KREDİ NOTU

geri ileri



Kırılganlığı halen sürmekte olan küresel ekonomide 2014 yılında ılımlı bir seyir gözlemlendi. ABD ekonomisinde belirgin bir toparlanma gerçekleşirken, Avro Bölgesi ekonomileri güçsüz seyrini sürdürdü. Bu görünüme paralel olarak küresel büyüme tahminleri 2014 yılı için %3,3, 2015 için ise %3,8 seviyelerinde olurken, Türkiye ekonomisinin 2014 yılını %3 civarında bir büyüme ile tamamlayacağı, 2015 yılında ise daha iyi bir büyüme performansı elde edeceği beklenmektedir.

Küresel ve ülke ekonomilerinin değişken koşulları altında güvenilir ve dinamik yapısı ile yatırımcıların güçlü iş ortağı olmaya devam ederek 2014 yılını %49 oranda işlem hacmi artışı ile kapatan İş Leasing, elde ettiği pazar payı ve yüksek karlılık ile başarılı bir yıla imza attı.

2000 yılından bu yana halka açık olan ve %42,7’si BİST’da işlem gören İş Leasing, 2014 yılında günlük ortalama 638.370 adet işlem hacmiyle sektörünün önemli gösterge hisse senedi olmaya devam etti. Deneyimli çalışanları, kaliteli hizmet ve şeffaf yönetim anlayışı, ileri düzey kurumsal yönetim uygulamalarıyla uluslararası standartlarda hizmet sunan İş Leasing, başarı grafiğini hızla yükseltmektedir.

Hesap verebilirlik, şeffaflık ve tutarlılığı yönetim ilkeleri olarak benimseyen ve tüm paydaşları ile sürekli ve etkin bir iletişim içinde olan İş Leasing, en iyi kurumsal yönetim uygulamalarını hayata geçirmekte ve sürekli geliştirmektedir. Kurumsal yönetim derecelendirmesi kapsamında SAHA Rating tarafından 2014 yılında 10 üzerinden 9,07 notu ile derecelendirilen İş Leasing, BİST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde ve Dünya Kurumsal Yönetim Endeksi’nde (WCGI) yer almaktadır.

Kurumsal yönetim ilkelerine bağlılık ve şeffaflık ilkesi gereği her yıl kredi notu yenilen İş Leasing’in, Fitch Ratings tarafından 2014 yılı ulusal kredi notu AA+, yabancı para kredi notu BBB- olarak açıklanmıştır. Yatırım yapılabilir seviyedeki bu notlar ile Şirketimizin kredi güvenilirliği bağımsız olarak teyit edilmektedir.

Yabancı Para Türk Lirası Ulusal
Uzun Vadeli Kısa Vadeli Görünüm Uzun Vadeli Kısa Vadeli Görünüm Uzun Vadeli Görünüm Destek Notu
BBB- F3 Durağan BBB- F3 Durağan AA+ (tur) Durağan 2